Cocktail van gerookte kipfilet
Aantal personen: 4
Ingrediënten
1 venkelknol
1 sinaasappel
100 g gerookte kipfilet
2 el mayonaise
2 el yoghurt
1 el witte vermouth
10 g dragon
30 g lollo bianco
2 el pistache nootjes
zout & peper
Bereiden
- Snijd de venkel in heel kleine stukjes en overgiet ze in een zeef met kokend water.
- Laat ze afkoelen.
- Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
- Vang hierbij het uitlopende sap op.
- Houd 4 partjes achter voor de garnering en snijd de rest in stukjes.
- Snijd van de kipfilet 4 kleine plakjes en snijd de rest in stukjes.
- Roer het sinaasappelsap, de mayonaise, biogarde en Vermouth tot een sausje.
- Roer de dragon erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de venkel, sinaasappelstukjes en kipstukjes door de helft van de saus.
- Was de lollo bianco en sla de blaadjes goed uit.
- Leg de blaadjes in 2 coupes en schep de cocktail erop.
- Garneer met plakjes kip en sinaasappel.
- Schep de rest van het sausje erover en bestrooi met gehakte pistachenootjes.
TIP:
De Biogarde roeryoghurt vervangen door Bulgaarse yoghurt.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Sappige kippenpoten met een kruiden-sausje
Krokante kip
Doperwten-kipgelei
Wrappers met gerookte kip
Arroz de forno